Tanács és Vélemény

Tanács és Vélemény

A megfelelő szakács munkaruha

2019. január 28. - Nándoki Nóra

legjobb_szakacs_munkaruha.jpg

A vendéglátásban nincs egyszerű munkakör, de elmondható, hogy gyakran a szakácsok a legleterheltebbek. Amellett, hogy folyamatosan ki vannak téve a különböző fizikai jelenségeknek, mint a magas hőmérséklet és páratartalom, folyamatos stressz érheti őket. Minél gyorsabban, minél jobb ételt kell elkészíteniük, de emellett még a kiváló megjelenéssel kell képviselniük a vendéglátó egységet. Ebből adódóan fontos, hogy a lehető legjobb szakács munkaruha álljon a rendelkezésükre.

A ruházatnak különböző helyzetekben is kifogástalannak kell maradnia, és a kényelmesség se az utolsó szempont. A szakács megjelenése nem múlhat azon, hogy túl hamar koszos lesz egy ruha, vagy akár kimoshatatlan foltok keletkeznek rajta. Olyan szakácsruhát kell találni, amely a hosszú és forgalmas napokat is kibírja. Ugyanúgy fontos az is, hogy a szakácshoz legmegfelelőbb ruhát találjuk. Egyáltalán nem elhanyagolható az, hogyan nézz ki pl. a szakácsing, a szakácssapka, de még a gombok megjelenése sem. Ahogy említettük a kényelem is fontos tényező. A szakácsnak hosszú órákat, nem a legkellemesebb fizikai légkör mellett kell megtennie egy egész napot benne. A nem megfelelő szakácsruha akadályozza a munkát, ráadásul ingerültebb is lehet tőle. Az elkészített étel minősége is rosszabb lehet emiatt. Legalább annyira fontos az alkalmazottak megfelelő felszerelése, mint a legjobb eszközök beszerzése.

A bejegyzés trackback címe:

https://tanacsesvelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2214587714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása